6 Ocak 2010 Çarşamba

Dar Alanda Kısa Bilimsel Çıkarımlar - 1

Neden genel kanı, gündüzleri alkol alınamayacağı yönündedir?

Bunun sebebini ülkemiz gibi kapalı toplumların kısa bir analizine girerek açıklayabiliriz.

Birincisi, günümüz toplumunda, cinselliğin mümkün olmasını ortadan kaldıran faktörler mevcuttur. Bundan dolayı, bireysel cinselliğin marjinalleştirilmesi sonucunda, bireyler cinselliği sadece kapalı kapılar ardında gizli saklı yapılan " karanlık" bir iş olarak görme eğilimindedirler. Tam da bu noktadan dolayıdır ki, TV ve Sinema vs.'nin tahakkümü ile birlikte cinsellik geceye mahsus bir tabu haline gelmiştir.

İkincil olarak, cinselliğin kendini modern olarak tanımlayan bireyler için dahi hala tabu olarak varlığını sürdürmesi hem toplumsal/dışsal etkenlerden, hem de bu dışsal etkenlerin yaşam boyunca bilinçaltına kasıtlı/kasıtsız kazınması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu durumda bu önyargıları silebilecek veyahut da, cinselliğin pratiği için gerekli cesareti verebilecek bambaşka bir dışsal etmene ihtiyaç duyulması söz konusudur. Bu ihtiyaç temel olarak uyarıcı/uyuşturucu maddeler olarak görülebilir. Bu maddelerin en yasal ve yukarıdaki işlevleri en uygun yerine getireni olarak alkol, toplum tarafından bir adı konulmamış konsensusla seçilmiştir. Alkol, cinselliğin imkansızlaştırıldığı kapalı toplumlarda, cinselliği mümkün kılma yolundaki en önemli aktör halini almış ve asıl işlevinden genelde koparılmıştır.

Tam da bundan dolayıdır ki, yeni işlevi ile alkol; sadece "karanlıkta" eylenebilen cinselliğe bir fayda teşkil etmediği sürece kullanılması abesle iştigalmiş gibi bir görüngü sunmaktadır bireylere. Bunun bilinçüstü tezahürü olarak da yine bireyler bir konsensusla, altını doldurmadan - ve buna da gerek duymadan- alkolün gündüz gündüz içilemeyeceği kanaatini ortaya çıkarmıştır.

Bir sonraki, bilimsel çıkarımımızda görüşmek dileğiyle.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yes undoubtedly, in some moments I can phrase that I approve of with you, but you may be in the light of other options.
to the article there is stationary a suspect as you did in the downgrade publication of this solicitation www.google.com/ie?as_q=dvdremake pro 3.5.3 ?
I noticed the phrase you suffer with not used. Or you use the pitch-dark methods of development of the resource. I possess a week and do necheg